Doi la sută 2013 – Ajutați-ne să vă ajutăm!

logo-500x500-png_125x125 (1) (sursa datelor si detalii)

Pentru anul fiscal 2012 (cel curent), termenul limita de depunere este 25 mai 2013.

La ce se refera redirectionarea 2% ?

Daca reprezentati o organizatie nonprofit (asociatie, fundatie, organizatie sindicala, patronat, partid politic, asociatie de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariatilor) sau unitate de cult, atunci puteti beneficia de prevederea 2% din Legea 571/2003!

Prin aceasta lege, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze catre organizatia dvs. 2% din impozitul pe venit platit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului).

Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.

Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv.

Formularul este optional si poate fi completat de orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora.

Rezultatul este virarea, in contul organizatiei dvs. nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual platit pentru salariul persoanei respective.

Suma care va revine NU reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental.

Conform ANAF, in ceea ce priveste campania 2% din anul 2010, numarul total de entitati nonprofit/unitati de cult care au beneficiat de virarea pana la 2% din impozitul anual pe venit datorat statului a fost de 24.891. In ceea ce priveste suma directionata pentru anul fiscal 2010 este de 114.733.978 RON, de unde putem observa o usoara scadere de 3% fata de anul precedent, cand suma redirectionata a fost 117.184.652 lei.

Din numarul total de persoane care au avut capacitatea de a redirectiona cei 2% din impozitul datorat statului, au facut uz de acesta prevedere 1.648.313 de persoane, reprezentand un procent de aproximativ 25%. Numarul de persoane care au redirectionat cei 2% a crescut in 2012 fata de 2011 cu 7%, cand numarul de persoane care au redirectionat a fost de 1.535.203.

Indiferent daca va veti hotari sa directionati 2% pentru Asociatia SEMRO sau pentru un alt ONG, noi va multumim pentru gest.

De ce ati ajuta?

  • Nu va costa nimic!
  • Decideti cum doresti  sa fie cheltuita o parte din impozitul catre stat!
  • Ajutati industria de SEM in Romania.

Unde afli mai multe informatii?

 

Cum ne puteti ajuta?

Completati si trimiteti Formularul 230 – pentru cei care au venituri din salarii

sau

Completati si trimiteti Declaratia 200 – privind veniturile realizate din Romania – pentru cei cu venituri din alte surse, adica:

  • Activitati independente;
  • Cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, realizate in calitate de proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal;
  • Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
  • Castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;
  • Castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.

NOTA: Persoanele care au realizat asemenea venituri sunt oricum obligate sa depuna Declaratia 200, chiar daca nu doresc redirectionarea celor 2% din impozit.

Datele asociatiei:

Asociatia SEMRO
CIF 27586530
RO48BTRL04101205U53716XX

Cum se completeaza formularul?

Formularul trebuie completat in 2 exemplare (unul pentru organul fiscal si unul pentru persoana in cauza).

  • completarea Formularului 230 – Contribuabilul isi scrie datele de identificare la punctul I, bifeaza casuta corespunzatoare la punctul II, scrie suma care revine redirectionarii (daca nu se cunoaste, ea va fi ulterior calculata de catre organul fiscal), apoi noteaza datele organizatiei; la punctul III se lasa necompletat; formularul trebuie semnat si datat de catre persoana fizica in cauza. vezi modelul anexat Formular 230
  • completarea Declaratiei 200 se face asemanator la punctul III.

Nota: Declaratia se refera la impozitul platit in anul fiscal anterior, in cazul de fata 2012. Trebuie completat „2012” la an.

Nota: Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Lasati necompletat.

Adresele administratiilor finaciare din toata tara pe site-ul ANAF. (click pe judet / sector)

Cum se trimit formularele?

Formularele completate trebuie depuse:

  • Direct la registratura organului fiscal, sau poate fi trimisa prin posta prin scrisoare recomandata, de catre contribuabil; ne puteti scrie, daca doriti sa stim ca ne-ati ajutat.
  • La intalnirile Lumea SEO PPC sau la sediul Today’s (Str. Loc. Col. Paul Ionescu 8, sector 1, Bucuresti) sau la sediul Webdigital (Bucuresti, Strada Oitelor 22, Sector 4). Nu este obligatorie fisa fiscala si copie dupa cartea de identitate, dar pot ajuta.

Pentru anul fiscal 2012 (cel curent), termenul limita de depunere este 25 mai 2013.

(sursa datelor si detalii)

Partajează pe WhatsApp