Floria.ro: Peste 90% din livrările pentru 8 martie sunt precomenzi

Traficul pe site la începutul primăverii, de 6 ori mai mare decât media anuală. Lalelele, freziile și zambilele – cele mai comandate flori

Potrivit datelor Floria.ro, florărie de referință pe piața de retail online din România, până în momentul de față s-au înregistrat câteva sute de precomenzi pentru 1-8 martie, în special din partea clienților corporate. Pe segmentul clienților individuali, vârful precomenzilor se atinge în perioada 28 februarie- 7 martie, inclusiv. Astfel, se estimează că mai mult de 90% din livrările pentru Ziua Internațională a Femeii sunt precomenzi.

 Ziua Internațională a Femeii este sărbătoarea care conduce detașat în topul vânzărilor la nivel de an, pe 8 Martie numărul comenzilor livrate de Floria.ro fiind de câteva zeci de ori mai mare comparativ cu o zi normală. Interesul crescut pentru buchete de flori și aranjamente florale se remarcă și în traficul pe site care înregistrează o creștere de 6 mai mare decât media anuală. Pe plan național cele mai multe comenzi se livrează în București, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov.

„Pentru livrările din 1 și 8 Martie, încurajăm și insistăm pe sistemul de precomenzi. De fapt, pe segmentul corporate, lucrăm numai pe acest sistem, acolo sunt volume mari, ar fi imposibil să putem pregăti și livra pe loc. Dar constatăm că tot mai mulți clienți individuali plasează comenzi din timp, aici nu vorbim de luni de zile înainte, ci de câteva zile, inclusiv seara zilei de 7 martie. Așa se asigură că buchetele de flori vor fi livrate în aceeași zi către toate femeile dragi și vor conține exact florile dorite. Pe 8 martie, în majoritatea orașelor, comenzile sunt închise, ne ocupăm exclusiv de onorarea comenzilor plasate anterior”, precizează Marina Popescu, Director General Floria.ro.

3 femei din 4 vor să primească flori de 1 și 8 Martie

Potrivit unui sondaj derulat de Floria.ro în februarie 2023, pe un eșantion de 300 de femei, pentru 75% dintre respondente este important să primească flori cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie, principalele motive pentru care își doresc să primească flori sunt pentru a se simți apreciate (43%), pentru că este modul tradițional de a marca aceste sărbători (30%) ori pentru că florile le aduc bucurie (63%). Întrebate de la cine primesc flori cel mai des,  peste jumătate dintre femei (60%) au indicat partenerii, în timp ce 20% declară că cel mai des primesc flori de la rude, iar 14% de la prieteni.

Ce flori se potrivesc cel mai bine pentru 1 și 8 martie

În topul celor mai comandate flori atât de clienții persoane fizice, cât și de către companii cu ocazia zilelor de 1-8 martie, se număra lalelele, freziile, zambilele, minirosa și trandafirii, clienții optând pentru aranjamentele cu flori sau buchetele simple 7-9 lalele sau în combinație  cu frezii. 

„Cele mai căutate flori pentru 1-8 martie, rămân narcisele, lalelele, freziile și zambilele  și în general florile de sezon. Trandafirii, minirosa, ranunculus, anemonele completează buchetele și aranjamentele din această perioadă. De asemenea, pentru 1-8 martie extindem și colecția de buchete în cutie, cu care ajungem în toată țara, cu flori noi și inedite. Din partea companiilor cele mai multe solicitări le avem pentru lalele – desigur, aici vorbim de un specific aparte, pentru colecția corporate analizăm comportamentul de consum din anii trecuți, avem personal dedicat, ținem cont de particularități, trepte de buget, loc de livrare etc.,  completează Marina Popescu.

Astfel, specialiștii Floria au creat 220 de buchete  si aranjamente florale, reunite într-o colecție dedicată doamnelor și domnișoarelor, cu prețuri ce pornesc de la 145 de lei. Întreaga colecție 1-8 martie este disponibilă aici.

Florile comandate pe Floria.ro pot fi livrate oriunde în țară, dar și în străinătate, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii. Platforma Floria.ro asigură livrare de luni până duminică, națională și internațională, discreție totală și felicitare cadou gratuită.

 

***

Floria.ro este o afacere născută din pasiunea pentru flori și dragostea pentru frumos, în 2010. Cu o evoluție excelentă pe piață, Floria.ro este magazinul online care oferă clienților creații florale unice, cu un design în acord cu tendințele din lumea modei internaționale, dar adaptat la cerințele pieței din România. În cei aproape 14 ani, a devenit furnizorul preferat pentru sute de mii de romani, asigurând un serviciu de livrare rapid, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii, în toată țara.

Floria.ro a primit de șase ori titlul de Florăria Online a Anului, în cadrul Galei Premiilor de e-Commerce, iar de două ori titlul Cea mai bună florărie online și Cel mai bun magazin online din România. Încă de la înființare, dar mai ales în ultimii ani, Floria.ro a adus în permanență inovația tehnologică mai aproape de clienții care își doresc să trimită buchete spectaculoase în toate colțurile lumii.

Din mai 2015, Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente, iar în luna mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.

Marina Popescu - Floria.Ro

Partajează pe WhatsApp

Un comentariu la „Floria.ro: Peste 90% din livrările pentru 8 martie sunt precomenzi”

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »