NETOPIA sărbătorește 20 de ani de inovație în comerțul electronic și anunță noua echipă de conducere NETOPIA Payments

NETOPIA sărbătorește, în acest an, două decenii de inovație, viziune și încredere. În același timp, compania dezvăluie noua sa echipă de conducere, în urma achiziției pachetului majoritar de acțiuni de către Innova Capital. Cu două decenii de experiență și o viziune orientată spre viitor, Grupul NETOPIA marchează acest moment important cu un angajament sporit față de inovație și excelență în furnizarea de servicii pentru industria comerțului electronic.

De la înființarea sa în 2003, NETOPIA și-a consolidat poziția ca lider de piață în furnizarea soluțiilor de plăți electronice și servicii de marketing digital pentru o gamă diversificată de clienți și industrii. Cu o istorie bogată, NETOPIA a introdus inovații precum plățile SMS, plățile cu cardul online și portofelul digital MobilPay Wallet, facilitând milioane de tranzacții și contribuind semnificativ la dezvoltarea industriei de comerț electronic din România.

Prin preocuparea constantă în ceea ce privește siguranța și inovația, NETOPIA a devenit un partener de încredere atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori. Datorită soluțiilor de plăți electronice dezvoltate, partenerii au avut o sursă constantă de noi oportunități pe piața comerțului online.

În luna mai a acestui an, NETOPIA a anunțat o etapă semnificativă în parcursul său, odată cu vânzarea majorității acțiunilor către Innova Capital, una dintre cele mai importante companii de private equity din Europa Centrală și de Est. Această mișcare strategică deschide noi orizonturi pentru Grupul NETOPIA și aduce noi lideri în echipă.

Noul supervisory board al companiei va fi format din Krzysztof KULIG, Senior Partner la Innova, Anna ZIENTKIEWICZ, Director la Innova, și Antonio ÉRAM (fondatorul Grupului NETOPIA), care va trece de la funcția de CEO la supervizarea strategiei globale a Grupului NETOPIA.

„În ultimii 20 de ani, am construit o relație de încredere cu mai mult de 25.000 de companii care folosesc serviciile noastre de plăți electronice în fiecare zi. În timp ce sărbătorim acest moment important, ne pregătim pentru noi oportunități, alături de Innova Capital. Avem experiența necesară pentru a începe dezvoltarea unui nou capitol concentrat pe creștere, având inovația ca principal catalizator pentru toate proiectele noastre”, a declarat Antonio ÉRAM, fondatorul Grupului NETOPIA.

În management board, Felix CRIȘAN (co-fondator al Grupului NETOPIA) preia funcția de CEO, venind din poziția de CTO. Delia PACEAGIU, până acum Legal and Compliance Director, preia funcția de COO, în timp ce Horia GROZEA, actualul Sales and Business Development Director, își extinde rolul în cadrul organizației.

Krzysztof KULIG, Senior Partner la Innova, a adăugat: „NETOPIA are o istorie bogată și impresionantă. Suntem entuziasmați să colaborăm cu această echipă excepțională și să contribuim la succesul lor viitor.”

În prezent, Grupul NETOPIA oferă o gamă diversificată de soluții de plată electronică și servicii conexe pentru peste 25.000 de comercianți, cu accentul pe IMM-uri. Prin platforma NETOPIA Payments, compania procesează 25% din tranzacțiile cu cardurile online de pe piața locală anual. Aplicația mobilPay Wallet, primul portofel digital multifuncțional din România, facilitează plățile la mii de locații online și offline.

Despre Innova Capital

Innova Capital este un consilier independent de private equity cu sediul în Polonia, care investește în achiziții majore în întreprinderile de dimensiuni medii care activează în Europa Centrală și de Est. De la înființarea sa în 1994, Innova Capital a investit aproape 1,4 miliarde de euro în aproape 70 de companii din 10 țări din regiune. Innova a fost recunoscută de Asociația Poloneză de Private Equity și Capital de Risc (PSIK) ca Firma de Management PE a Anului 2023.

www.innovacap.com

NETOPIA sărbătorește 20 de ani de inovație în comerțul electronic și anunță noua echipă de conducere NETOPIA Payments

Partajează pe WhatsApp