Soluție pentru campanii de email marketing – Newsman

În 2012 am descoperit o soluție de trimitere newsletter românească, am folosit-o intens între 2013-2016, recent am reluat folosirea ei și am zis să împărtășesc experiența cu voi. Este vorba de platforma de email marketing Newsman.

Dacă aveți nevoie să vă promovați site-ul sau afacerea prin clasicul marketing prin email, atunci Newsman.ro ar putea fi o soluție bună.

Testând aplicația, la standardele anului 2019, observăm o interfață modernă, cu majoritatea funcțiilor folosite în programe precum MailChimp. Pe NewsMan suportul tehnic e foarte rapid și costul mult mai accesibil.

Detaliind puțin funcțiile, ar fi de spus că se poate crea un newsletter vizual, cu blocuri, cu editor newsletter drag & drop într-o interfață intuitivă. Newsletterul are design responsive și se poate testa cu succes atât pe calculator, cât și pe mobil.

Aveți posibilitatea să faceți segmentare avansată a contactelor în funcție de activitatea în newsletter sau în site, campanii de email marketing automatizate și personalizate. De asemenea, sunt disponibile funcții precum: A/B testing, folosire cea mai bună oră de trimitere, refolosire model newsletter și retrimitere către abonații care nu au deschis anterior – care ajută mult la optimizarea ratei de deschidere și click a campaniilor de email derulate.

Pentru a folosi serviciul de trimitere campanii de email, este nevoie să puteți demonstra că aveți acces la o adresă de email aferentă site-ului pentru care doriți să faceți promovare prin mail. Astfel, se evită ca cineva sa trimită SPAM de pe un domeniu care nu îi aparține.

Se poate activa autentificarea în 2 pași NewsMan prin aplicații de tipul Authy sau prin SMS.

Am făcut tranziția de la MailChimp la serviciul de mailing de la Newsman.

Pentru trimitere newsletter, am configurat contul, am importat lista de contacte, am stabilit conținutul campaniei de email și am programat trimiterea live propriu-zisă (am pus mai jos câteva imagini de pe site și din aplicație). Au și ghid rapid disponibil online.

Creare cont pentru trimitere newsletter NewsMan

Editor de newsletter responsive drag & drop NewsMan:

Mai jos m-am informat și despre câteva aspecte tehnice:

– Partea de trimitere este construită în Python.

– Partea de rapoarte este construită în PHP5, Zend Framework, jQuery, Highcharts, Google Chart API şi YUI Tables.

– Infrastructura utilizată este de tip „cloud” pentru serverele de trimitere distribuite (Python + Twisted).

Concluzii: Este un serviciu de trimitere campanii email robust, cu multe funcții utile și intuitiv. Asistența funcționează bine, inclusiv pe partea de migrare – unde este gratuită. Este de menționat faptul că are integrări cu alte aplicații pentru site, cum ar fi cu platformele eCommerce și pe lângă serviciul de newsletter, mai poți face și sms marketing sau poți activa serviciul de emailuri tranzacționale pentru site (cum ar fi cele de confirmare comenzi în site).

Per ansamblu este o platformă de email marketing ce poate fi recomandată cu succes.

Partajează pe WhatsApp