Sellerii care vând pe Marketplace-ul regional eMAG au înregistrat cu 23% mai multe comenzi anul trecut (2023)

București, 12 iunie 2024. Cei 56.000 de selleri care vând pe Marketplace-ul regional eMAG, în România, Bulgaria și Ungaria au înregistrat anul trecut cu 23% mai multe comenzi față de anul precedent. Această creștere a fost susținută de programele pe care eMAG le-a dezvoltat în ultimii trei ani marcați de investiții care s-au ridicat la 251 milioane de lei pentru susținerea antreprenoriatului. Doar în ultimul an ponderea produselor vândute de către selleri pe platforma eMAG a ajuns la peste 60% în toate cele trei țări.

Datele au fost prezentate astăzi în cadrul Sellers’ Day 2024, eveniment regional hibrid dedicat antreprenorilor care vând pe eMAG Marketplace, la care au luat parte peste 1.300 de selleri din Sud-Estul Europei.

„De oriunde ar activa, toți sellerii de pe platforma eMAG Marketplace beneficiază de același pachet menit să le asigure o creștere sustenabilă: programul cross-border, Fulfilment by eMAG, Genius, lansat de curând în Bulgaria și Ungaria sau programul Ads. Prin intermediul acestor programe ușor de accesat ei pot ajunge la clienții din cele trei țări mai ușor, fără a fi nevoiți să facă investițiile pe care deschiderea de teritorii noi o presupune”, a spus Stejara Pircan, Senior VP eMAG România, Bulgaria și Ungaria.

 

Sellerii care vând cross-border, vânzări suplimentare de 37%

Sellerii de pe eMAG Marketplace care au vândut anul trecut într-o altă țară decât cea de origine prin intermediul programului cross-border au adus pe platformă peste 10,1 milioane de oferte, dublu față de anul precedent. Programul cross-border le-a adus sellerilor de pe platformă vânzări suplimentare de 37%. Din programul cross-border fac parte 12.000 de sellerii români.

 

Fulfilment by eMAG a adus vânzări cu 71% mai mari pentru sellerii din program

Programul Fulfilment by eMAG a atras în ultimul an 3500 de selleri care beneficiază și de livrări internaționale din România către Bulgaria și Ungaria, iar volumul de produse pe care l-au vândut prin program a fost cu 71% mai mare față de anul precedent.

Sellerii cu produse în Genius, conversie de două ori mai mare

Lansat de curând în Bulgaria și Ungaria, Genius, programul cu livrare gratuită și oferte exclusive reprezintă un vector de creștere pentru selleri care îl folosesc. Astfel anul trecut au atras o conversie de două ori mai mare pentru produsele listate în Genius.

 

eMAG Ads, de 2,5 ori mai multe produse anul trecut față de 2022 

eMAG Ads, programul prin care sellerii își cresc  numărul vizitelor pe pagina de produs și, implicit, conversia, a atras anul trecut de 2,5 mai multe produse față de 2022. Totodată traficul pentru produsele promovate prin Ads a fost cu 39% mai mare.

 

Premii pentru antreprenorii eMAG Marketplace

Cu ocazia evenimentului Sellers’ Day, eMAG a oferit premii sellerilor care au înregistrat performanțe notabile în ultimul an, constând în Ads, stocare gratuită în hubul logistic eMAG prin Fulfilment și sesiuni de mentorat, astfel:

  • Engagement Champion eMAG Marketplace România: MC Tech Store (Germania)
  • Engagement Champion eMAG Marketplace Bulgaria: Heat-ON (Bulgaria)
  • Engagement Champion eMAG Marketplace Ungaria: AOVO OFFICIAL (Ungaria)
  • eMAG Marketplace Campaign Strategy Champion: Quasar Comex (România)
  • eMAG Marketplace Advertising Champion: SC EFAYNRO SRL (România)
  • eMAG Marketplace Cross-border Champion: Select Auto (România)
  • eMAG Marketplace Fulfilment Champion: Quality Stores OL (România)
  • eMAG Marketplace Genius Champion: MENAROM (România)
  • eMAG Marketplace Product range expansion Champion: Phone Guard (România)
  • eMAG Marketplace Fast Delivery Champion: CALLIOPE STORE (România)

 

Despre eMAG

Înființată în 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online care s-a dezvoltat în România, Ungaria și Bulgaria cu obiectivul de a ajuta clienții din întreaga regiune să economisească timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere pe care le pune la dispoziția clienților împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții din România ai platformei beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, servicii flexibile de plată din contul eMAG/MyWallet, și abonamentul cu livrare gratuită Genius în patru aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful). Cu ajutorul eMAG Marketplace, antreprenorii români care vând pe platformă au la dispoziție o serie de programe și instrumente care îi ajută să își scaleze business-ul în Europa Centrală și de Est: Fulfilment by eMAG, Genius easybox, eMAG Ads sau campaniile desfășurate pe platformă sunt doar câteva dintre acestea. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.

Stejara Pircan eMAG

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »