Știri #1

Bună, tuturor,
Am decis să creez o secțiune dedicată pentru știri SEO și PPC. Dacă până acum postam știrile pe canalele noastre (grup Facebook, pagină Facebook, cont Twitter), mai nou vom posta pe blog.

Nu am o periodicitate anume în minte, cu siguranță nu vom posta zilnic, foarte probabil vom posta un articol sau două pe săptămână. Desigur, această frecvență se poate schimba, cu trecerea timpului.

De ce schimbarea? Am ajuns să postez destul de rar, la 3-4 zile știrile, și când postez 20-30 de știri odată pe Facebook/Twitter este, mă gândesc, greu pentru cei ce (încă ne mai) urmăresc să facă scroll între atâtea știri postate odată (1). De asemenea, dacă nu intri fix în ziua respectivă pe Facebook, foarte probabil știrile se pierd (2). De asemenea, soluția veche nu permitea flux RSS sau abonare prin email (3). În plus, linkurile postate pe Facebook de acum 2 ani sunt greu de găsit, pe site e ceva mai simplu (4). Un alt motiv – SEO :) – linkurile din blog consider că sunt mai utile decât cele din Facebook (5). În rarele ocazii când trebuia să editez / șterg o știre, trebuia să fac asta în mai multe locuri (6). Vechea structură era mai potrivită pentru Twitter, noua e mai OK pentru Facebook și SEO. (7) În fine, e mai ușor de creat un blog post cu 20 de știri decât de postat manual 20 de știri pe Facebook – pagină + grup – și Twitter (8).

Ca părți negative ale schimbării, era mult mai simplu să vezi dacă o știre stârnea interes sau nu (1), dacă erau comentarii la o știre erau mai ușor de urmărit pe grupul de Facebook (2), în vechea formulă știai mai multe lucruri decât veți ști de acum încolo despre un link – scurtă descriere, un scurt paragraf din știre (3), puteai tăgui o entitate pe Facebook (4) și dacă voiai să dai share unei știri, puteai face asta mai simplu (5).

A fost foarte la limită schimbarea, dar cred că ăsta e trendul, de văzut, de exemplu, Cronica, sau Știrile de tehnologie, sau Știrile zilei, sau Resurse social media, sau 7 pe săptămână. Și, cu siguranță, mai sunt.

Aveți pe site-ul Lumea SEO PPC link newsletter în dreapta. Este un newsletter general, veți primi și câte-o notificare de alt fel decât strict știri, dar acelea vor fi excepția, nu regula.

Acesta » este linkul către feed-ul RSS al categoriei nou-create.

Am și o listă mai veche de articole pe care le-am partajat pe Lumea SEO PPC în ultimii 2 ani. Sunt niște articole de top:

În fine, aici niște articole de pe blogul meu personal:

Partajează pe WhatsApp

Sunt două tipuri de știri - de top (cele mai importante știri, care au fost publicate pe rețelele sociale) și "obișnuite" - cam tot ce citim noi pe tema SEO/PPC (și online marketing, în general).

Dacă doriți să citiți pe viitor astfel de știri, vă puteți abona la newsletter sau la feedul RSS.

Vedeți această resursă (Lucrul cu 100 de taburi pe Olivian.ro) pentru detalii despre cum să lucrați cu multe taburi în același timp.

Am creat un Grup Google dedicat pentru a citi știri SEO mai rapid.

Notă Olivian Breda: Dacă doriți să citiți despre sursele mele de știri, inclusiv cele de SEO, vedeți articolul: Ce citesc în online? (newslettere + site-uri) - Blog de Olivian Breda.