5 ani de Lumea SEO PPC

prima-editie

Suntem în 2009. Cristian Manafu îi spune la un moment dat lui Ionuț Munteanu: știi, poate ar fi bine să organizezi niște întâlniri între cei din domeniul tău. (vezi aici un clip despre asta, fix cu fragmentul respectiv: Cristian Manafu – Promovarea evenimentelor B2B (Impact Hub Bucharest, 2014.02.27) – YouTube)

Ionuț pune asta la suflet și organizează Click Planners, pe 29 septembrie 2009, la Cafepedia Romană. Particip și eu.

Trece ceva timp și Bogdan Mândru sugerează să organizez împreună cu el niște întâlniri ale celor din domeniu. Foarte sceptic, încec ceva într-o seară de marți, pe 3 noiembrie 2009 la Illusion Cafe & Lounge. Ulterior, mai organizez alte 8 întâlniri, cam una pe săptămână. Ionuț e invitat ca speaker la unele întâlniri, și are mare succes.

La sfârșitul lui decembrie 2009 mă văd cu Ionuț, și stabilim să începem un proiect. Alegem numele, cumpărăm domeniul și iată cum se naște proiectul, co-organizat de Ionuț și Olivian.

În 7 ianuarie 2010, acum 5 ani, anunțăm prima întâlnire Lumea SEO PPC. Anunțul e preluat în diverse locuri în online, și avem vreo 40 de participanți care înscriși pe liste. Succes, bucurie.

Și ne hotărâm să ducem proiectul mai departe.

S-au întâmplat multe:

  • Am schimbat multe săli pentru edițiile informale (Cafe Verona sub_Cărtureşti, Cafeneaua Cărtureşti de la Institutul Francez, HașHaș Coffee&Lounge, Lente Cafe, Cafepedia Romană, terasa Baraka, grădina OAR, Grădina Verona, Curtea Berarilor, Bordello’s, Tonka Soul Café, Journey Pub).
  • Dacă la început organizam întâlnirile formale la Orange Concept Store, ulterior am testat și alte variante (Club Prometheus, Kulturhaus), până la urmă stabilindu-ne la locația curentă – Impact Hub Bucharest.
  • O perioadă am întrerupt edițiile informale, din lipsă de interes.
  • Postasem în perioada Click Planners și SEO World Coffee clipurile video și fotografiile pe serviciile care în prezent nu mai funcționează.
  • Oamenii și-au găsit de muncă prin networkingul de la eveniment.
  • Am ajuns să avem poziții bune pe termenul „PPC„.

Povestiri amuznate:

Povestire amuzantă #1: Sunt la a doua întâlnire SEO World Coffee. Prima întâlnire fusese informală, și am avut cerere de organizare a unei întâlniri cu prezentări. Stabilim o locație cu proiector, urma să țin două prezentări. Din nefericire, cu toate că aveau toată logistica pentru prezentări, nu solicitasem să avem sala doar pentru noi, și nu puteam susține prezentări în locație în momentul respectiv. O doamnă, participant la întâlnire, e foarte supărată și indignată că lipsesc prezentările, pentru care venise. Îi spun că și întâlnirile informale sunt OK, că la ediția următoare sigur vom avea prezentări, dar, dacă dorește, îi pot arăta slideurile pe laptop și susțin prezentările doar pentru ea. Nu agreează soluția, îmi spune că întâlnirile informale sunt mult mai bune decât cele formale și pleacă foarte supărată, fără să mai revină vreodată.
Rețin episodul, și multă vreme, și la SEO World Coffee, și și la Lumea SEO PPC, nu am mai organizat întâlniri informale. După un timp, reluăm seria.
La un moment dat, trecuse mult timp de la întâmplarea cu pricina, reapare doamna respectivă, la o ediție formală. La sfârșitul întâlnirii, îmi spune „da, frumoase prezentările, interesant. Dar ar fi bine dacă ați organiza și întâlniri în jurul mesei”.

Povestire amuzantă #2: La una din întâlniri, la Orange Concept Store, au fost două evenimente în aceeași locație. Ne-am separat cât am putut, ne-am rugat reciproc să dăm volumul din boxe mai încet, cumva ne-am descurcat.

Povestire amuzantă #3: S-au format inclusiv cupluri la Lumea SEO PPC.

Povestire amuzantă #4: La început ni se părea OK să avem titluri de genul ăsta „Sinergia dintre SEO, PPC și alte forme de promovare online”.

Povestire amuzantă #5: Au fost întâlniri de seară cu 3-4 participanți.

Povestire amuzantă #6: Am avut speakeri care nu aveau niciun slide, sau care și-au făcut prezentarea în cursul evenimentului și au avut succes.

Cred că, uitându-ne înapoi, cele mai mari reușite le-am avut că am ascultat. Am ascultat propunerile de lansare a eveniemntului, și, în general, când am primit feed-back, am încercat întâi să îl ascultăm, apoi să îl aplicăm.

Dacă aveți ceva pe suflet, și vreți să ne ziceți două vorbe, despre cum a fost pentru voi până acum, ce ați dori să se întâmple de acum încolo, ce-am făcut bine, ce-am greșit, ce ne lipsește, cine ne lipsește, lăsați un comentariu.

Michael Ruiz - Five Years, https://flic.kr/p/6aDe2c
Michael Ruiz – Five Years, https://flic.kr/p/6aDe2c
Partajează pe WhatsApp

2 comentarii la „5 ani de Lumea SEO PPC”

Comentariile sunt închise.