Reprezentanți ai autorităților și organizațiilor europene au aflat cum rețeaua easybox conectează comunități, în România, Bulgaria și Ungaria

București, 31 mai 2024 – Astăzi, în cadrul conferinței Eurocities 2024 desfășurată la Cluj-Napoca sub sloganul „Green. Innovative. Resilient.”, SAMEDAY a prezentat tehnologia easybox, demonstrând cum această soluție inovatoare de livrare  colete conectează oameni și comunități, în România, Bulgaria și Ungaria.

Mihai Trăistaru, Vice-President of Products, SAMEDAY Group, a explicat: „Orașele europene vor să devină din ce mai inovative și mai conectate, dar și responsabile față de mediul înconjurător. Easybox-ul este un instrument de tip IoT (internet-of-things), iar infrastructura software și logistică dezvoltată în jurul lockerelor ne permit să contribuim la consolidarea ideii de smart city și smart village, să venim constant cu produse și servicii inovative în toate comunitățile locale pe care le acoperim. Prin infrastructura logistică de livrare colete reprezentată de rețeaua SAMEDAY easybox răspundem nevoilor consumatorilor, disipând granițele rural-urban sau național-regional. Oriunde s-ar afla în România, Ungaria sau Bulgaria, consumatorii online pot alege easybox pentru livrarea produselor comandate online. Când oamenii decid să trimită sau să primească un colet la easybox, aleg de fapt să fie decidenți asupra momentului ridicării sau predării coletului, optând în același timp pentru o metodă de livrare prietenoasă cu mediul.”

La 6 ani după ce a introdus livrarea la easybox în piața din România, compania de curierat SAMEDAY operează în prezent o rețea de peste 5000 de automate de livrare colete în România, Ungaria și Bulgaria. Prin acestea, curierul SAMEDAY aduce  în comunitățile locale din România și din regiune, prin rețeaua de easybox-uri, produsele a peste 30.000 de magazine online care  au integrate easybox-urile ca opțiune pentru clienții lor, contribuind la stimularea e-commerce-ului, precum și a schimburilor între mediul rural și mediul urban.

Mihaela Bădescu, Chief Legal Officer, SAMEDAY Group, a subliniat: „Ne bucură să vedem că teme precum transformarea digitală și nevoia unor strategii locale pentru reducerea noxelor și a amprentei de carbon sunt prioritare pe agenda Eurocities. Am avut ocazia de a discuta direct cu reprezentanții locali despre beneficiile extinderii rețelei de lockere în comunitățile lor. Easybox contribuie astăzi la reducerea consumului de carburant, la eficientizarea operațiunilor de curierat și la decongestionarea și fluidizarea traficului. În plus, avem active deja easybox-uri independente energetic, dotate cu panouri solare și explorăm în continuare soluții pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2.”

 

***

Despre Sameday

Sameday este compania regională de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o experiență de 17 ani pe piața din România, o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată, compania este prezentă în România, Ungaria și Bulgaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 5000 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează cea mai extinsă rețea de lockere din regiune, propunându-și să reinventeze experiența de livrare zi de zi. Pentru mai multe informații, accesați https://sameday.ro sau conectați-vă cu Sameday România pe LinkedIn www.linkedin.com/company/sameday-romania.

 

Reprezentanți ai autorităților și organizațiilor europene au aflat cum rețeaua easybox conectează comunități, în România, Bulgaria și Ungaria

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »